Het opstijven van onderzetters met suikerwater

Prachtige onderzetters heb je gemaakt. Nu wil je ze graag opstijven! Met de meeste onderzetters komt dat mooier uit en kun je ze daardoor beter toepassen. Maar hoe doe je dit?

Stap 1: het maken van suikerwater

Ja echt waar, suiker! Suiker is lekker plakkerig en als je onderzetters helemaal opgedroogd zijn, dan is dit mooi hard geworden. Het is eenvoudig om te doen. Je pakt 1 kopje suiker en vervolgens kook je water. Het gekookte water en het kopje suiker giet je in 1 kom. Laat de suiker oplossen in het hete water en wacht tot alle kristallen zijn gesmolten. Je kunt het versnellen door te gaan roeren (ik ben ook net zo ongeduldig).

Stap 2: pak een stuk karton

Voordat je begint met het doordrenken van je onderzetters, pak je eerst een stuk karton. Hier kun je de onderzetters op kwijt, waar het op kan drogen. Je kunt ook iets anders pakken, maar houd er rekening mee dat het niet vastplakt aan het materiaal en dat het goed kan drogen.

Stap 3: je onderzetters doordrenken met suikerwater

Je onderzetters stijven, here we go! Doe je onderzetters stuk voor stuk in de suikerwater en dompel het goed onder. Wees wel voorzichtig, het kan heet zijn. Knijp het voorzichtig uit en laat het goed uitlekken. Leg het neer op het karton en kneed het zoals je het hebben wilt. Ik heb alles glad gestreken, zodat alles mooi egaal is.

Stap 4: drogen en in de gaten houden

Nadat je de onderzetters op het karton hebt gelegd kun je het laten drogen. Is het mooi weer dan kun je het ook buiten neerleggen, is het minder mooi weer dan is de verwarming een mooie oplossing! Dan droogt het net wat sneller. Om de paar uren kun je even voelen hoe ver het is en als het niet meer ligt zoals je wilt kun je de onderzetters nog wat kneden. Het duurt een aantal dagen om het te laten drogen, dus wees niet te ongeduldig (zoals ik).

 

Wil je deze onderzetters ook haken?

Enthousiast geworden om ook deze gekleurde onderzetters te haken? Bekijk hier het patroon!

Een gedachte over

  1. I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because
    you’ve got hi quality content. If you want to know how to make extra money, search for:
    Ercannou’s essential adsense alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.