Gehaakte witte kerst krans met rode strik

Yeah! Het is bijna weer kerst… koud buiten en lekker warm binnen. Heerlijk!! En ook oh zo gezellig met een prachtig versierde kerstboom. Kijk jij er al naar uit? Ben jij het type wat elk jaar het liefst de kerstboom een ander thema geeft of juist de kerstboom graag ieder jaar weer verder verrijkt? Dat kan ook met een leuk en simpel haakrecept! Je bent zo klaar en je kunt er veel meer maken en ook met verschillende kleuren. Of alleen groen, rood en wit natuurlijk ;-)

Ga je dit haakrecept gebruiken? Ik ben altijd erg benieuwd wat ervan is geworden! Dus twijfel niet en deel je foto van je haakcreatie met mij via haakrecepten@gmail.com Je leuke haakcreatie verschijnt dan ook op deze pagina :)

Hoe maak je de gehaakte witte kerst krans met rode strik?

Ik heb gebruik gemaakt van witte wol van 4mm met ook een stukje rode wol van 4mm. Haaknaald 4mm leent zich hier perfect voor! Je kunt er ook meerdere maken in meerdere kleuren voor een leuk effect!

Start met

Het haken van een ring. Haak 4 lossen en en sluit de ring met een halve vaste in de eerste losse.

De krans

Toer 1

  • Start met het haken van 3 lossen.
  • Haak dan 9 stokjes in de ring.

Toer 2

  • Start met het haken van 2 lossen.
  • Haak in elk stokje van de vorige toer 1 half stokje.
  • Eindig met een halve vaste.

De rode strik

Als je klaar bent met de witte krans dan pak je een stuk rode draad. Als je niet precies weet hoe lang deze moet zijn, dan kun je ook een langer stuk pakken en altijd er een stukje afknippen! Op naar de volgende gehaakte witte krans met rode strik! Of wordt het toch een andere kleur? ;-)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.