Kousenband voor een bruiloft haken

Something old, something new, something borrowed, something blue… deze kousenband heeft het bijna allemaal! Het is nieuw gemaakt met een blauwe lint en kralen van een oude ketting. Je kunt het uiteraard ook uitlenen en dan heb je ze alle vier te pakken ;-) Gaat er iemand in je omgeving trouwen? Geef deze kousenband dan kado!

Ga je dit haakrecept gebruiken? Ik ben altijd erg benieuwd wat ervan is geworden! Dus twijfel niet en deel je foto van je haakcreatie met mij via haakrecepten@gmail.com Je leuke haakcreatie verschijnt dan ook op deze pagina :)

De kousenband voor een bruiloft haken

Bij het haken van de kousenband heb ik gekozen voor een mooie witte kleur, waarbij ik gebruik heb gemaakt van een leuke lichtblauwe lint. Weet je dat het thema van de bruiloft en de kleuren anders zullen zijn? Dan kun je natuurlijk ook voor andere kleuren en fournituren kiezen! Ik heb gebruik gemaakt van wolgaren dikte 3 – 4 mm met een haaknaald van 4mm. Deze kousenband is ongeveer voor een beendikte van 51 cm. Als je niet zeker weet of het past kun je twee dingen doen: stiekem de benen opmeten van degene voor wie je het maakt of een langere lint erin bevestigen ;-) lijkt net zo mooi!

De kousenband haken

Start met

In het geval van een beendikte van 51 cm haak je 95 lossen.

Toer 1

 • Haak 3 lossen
 • Haak in de tweede steek vanaf de haaknaald 1 dubbel stokje
 • Haak vervolgens in elke steek tot het einde van de toer een dubbel stokje
 • Keer

Toer 2

 • Haak 2 lossen
 • *Haak in de derde steek vanaf de haaknaald 5 stokjes, waarbij je in de vijfde steek 1 vaste haakt*
 • Herhaal tussen * tot aan het einde van de toer
 • Afwerken

Toer 3

Nadat je het hebt afgewerkt draai je je werk verticaal om. Je hebt namelijk aan één kant nu prachtige waaiers gehaakt, dit moet ook nog aan de andere kant van de kousenband!

 • Haak 2 lossen
 • *Haak in de derde steek vanaf de haaknaald 5 stokjes, waarbij je in de vijfde steek 1 vaste haakt*
 • Herhaal tussen * tot aan het einde van de toer
 • Afwerken

De lint

Zo! Je mooie kousenband is grotendeels af. Heb jij al een mooie lint uitgekozen welke je er doorheen wilt doen? Zorg ervoor dat de lint lang genoeg is (je kunt het altijd nog bijknippen als je het niet zeker weet). Haal de lint er doorheen zoals jij dat graag wilt. Ik heb in het begin 2 stokjes overgeslagen, waarbij ik continu over 3 stokjes heen ging met de lint; je slaat dus continu 2 stokjes over. Deze 2 stokjes blijven dan ook in het zicht. Wanneer je een wat gevouwen effect wilt trek je de lint wat aan. Dit zorgt ervoor dat de kousenband niet helemaal vlak is. Heb jij je kousenband iets te lang gemaakt? Dan kun je dit ook toepassen. Het lijkt hartstikke mooi en op die manier kort je de kousenband wat in.

De kralen

Wanneer je de lint er doorheen hebt hoef je alleen nog de kralen te bevestigen. Om de 2 stokjes bevestig je 1 kraal. Dit geeft de kousenband een extra touch qua bruiloft gevoel!

De kousenband kan ingepakt worden. Fijne bruiloft! Ik hoop dat je een mooie dag hebt :)

Ook gehaakt door andere haaksters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.