Haken met een fles

Het haken van een fles! Nee, niet een hele fles, maar juist het jasje eromheen… Kies een kleur welke goed bij je huisinrichting past en ga aan de slag! Een erg leuke accessoire voor in huis, te combineren met verschillende flessen, kleuren en fournituren.

Ga je dit haakrecept gebruiken? Ik ben altijd erg benieuwd wat ervan is geworden! Dus twijfel niet en deel je foto van je haakcreatie met mij via haakrecepten@gmail.com Je leuke haakcreatie verschijnt dan ook op deze pagina :)

Haken met een fles, hoe doe je dat?

Bepaal op basis van de grootte van de fles de dikte van je wolgaren. Bij een kleine fles kun je het beste voor wat minder dikke wolgaren kiezen voor het contrast. Bij dit haakrecept heb ik gebruik gemaakt van een kleine fles, gekocht bij de Action, en zwarte wolgaren van 4mm dikte met behulp van haaknaald 4mm.

Start met

Het haken van een aantal lossen. Ik kan niet zeggen hoeveel lossen dit zijn, dit is op basis van de omvang van de fles die je hebt uitgekozen. Probeer strak te haken zodat het jasje goed om de fles blijft zitten, maar doe dit niet te strak. Wanneer je een ketting aan lossen hebt gehaakt kun je het afsluiten met een halve vaste. Houd de fles goed vast ;-)

Toer 1

  • Haak 1 losse
  • Haak 1 vaste in de tweede steek vanaf de haaknaald
  • Vervolgens haak je 1 vaste in elke steek tot aan het einde van de toer
  • Eindig met een halve vaste

Toer 2

  • Blijf rondom haken
  • Haak 1 losse
  • Haak 1 vaste in de tweede steek vanaf de haaknaald en haak wederom in elke steek 1 vaste tot aan het einde van de toer en eindig met een halve vaste
  • Herhaal de toer tot je vindt dat de hoogte van het jasje lang genoeg is
  • Afwerken

Een leuk detail toevoegen

Zelf heb ik gekozen om een knoop toe te voegen. Dit kunnen er ook meerdere zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om geen knoop te gebruiken natuurlijk. De knoop heb ik er op genaaid. Als het goed is heb je nog een klein beetje ruimte waardoor je de knoop er prima op kunt naaien. Zo niet, naai dan eerst door je haakwerkje en haal het draad dan door de knoop heen. Op die manier werk je het niet af aan de achterkant van je haakwerkje, maar aan de voorkant en wel mooi verstopt achter de knoop.

En voilá! Je hebt om je eerste fles gehaakt! Op naar de volgende

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.